+359 988 969381 +359 886 847140 [email protected]
Ако пред вас стои дилемата дали да монтирате газова уредба на автомобила си и да използвате двойно-горивна система на газ и бензин, или пък да карате на дизел, най-вероятно се нуждаете от още информация, която да ви помогне да вземете правилно решение. Предлагаме ви няколко факта и интересни данни, които със сигурност ще ви бъдат от полза и ще улеснят значително избора ви.

В случай че се колебаете дали да инвестирате в газов инжекцион, или в нов дизелов автомобил, трябва да знаете, че цената на газовите уредби е значително по-ниска от тази на превозните средства с дизелови двигатели. Освен това, газовите уредби са доста по-атрактивни във финансов аспект, защото реализират икономии значително по-бързо. Ако карате дизелов автомобил, ще трябва да изминавате доста повече километри, за да се радвате на финансова полза, съизмерима с икономиите, реализирани от газовия инжекцион.

Трябва да се вземат предвид и допълнителните разходи, свързани с консумативите и поддръжката на дизеловите двигатели. Като прибавите и тях към общата сметка, разходите ви ще се повишат с около 35 процента.

Екологичните ползи от пропан-бутанът са много добри, а дизелът отделя емисии и прахови частици, които допринасят за интензивното замърсяване на околната среда. Трябва да споменем също, че дизеловите двигатели са значително по-шумни, което допринася за дискомфорта на пътниците.

За разлика от дизела, при използване на пропан-бутан е постигната минимална загуба на мощност, скорост и ускорение, което допринася за по-добрата работа на двигателя. Шофирането с дизел налага използването на редица добавки и по-честа профилактика, което допълнително вдига разходите. Компонентите на дизеловия двигател дефектират по-често, което налага вложения в резервни части и ремонти.

Друго предимство на пропан-бутанът е, че при зареждане ръцете ви остават чисти и няма разлив на гориво, докато при зареждане на дизел се налага да развиете капачката и е възможно преливане на резервоара.

Недобросъвестни търговци често прилагат разреждане на дизела с различни съставки, включително и вода, което не само влошава представянето на двигателя, но и води до повреди и дефекти.

Сериозен недостатък на газовите уредби е мястото, което заемат. След монтажът ми капацитета на багажника е значително ограничен. Подобен проблем не съществува при дизеловите горивни системи.

След като вече сте запознати с предимствата и основните недостатъци на газовите и дизеловите горивни системи, вие спокойно можете да направите удачен избор и да сте сигурни,че ще предпочетете най-изгодната и подходяща за вашия автомобил и нужди опция.